Львівські парки

Зміст:

Львів чарівне місто з неймовірною кількістю пам'яток, незвичайних кафе, ресторанів, музеїв, церков, але є ще й парки з красивою природою. Готові вам представити найцікавіші з них.

Високий замок

Розташований парк на Замковій горі. Перша згадка про Львів пов'язана з цією горою. Тут є грот з левами, тераса, яка відкриває красивий вид на місто, алеї, телевізійна вежа, кургани, монумент Максима Кривоноса і красива природа. Займає більше 30 га.

Адреса: вул. Замкова

  

Стрийський парк

 

Один з найкрасивіших парків у Львові і навіть в країні. Був створений в 1879 р. У парку росте величезна кількість рідкісних рослин. Є чудове озеро з лебедями. Тут є пам'ятники, тераси, дитяча залізниця і багато цікавого. Площа понад 52 га.

Адреса: вул. Паркова, Стрийська, Самчука

  

Парк ім. Івана Франка

Чудовий парк, що розташувався навпроти університету ім. Івана Франка. Це перший парк Львова і можливо один з найстаріших парків України. Створювати його почали ще в XVI ст. Займає близько 11 га.

Адреса: вул. Листопадового чину, С. Крушельницької

  

Шевченківський гай

Етно-парк, який є музеєм архітектури та побуту. Розділений на кілька зон, які представляють різні культури. Є багато пам'яток архітектури з різних областей України. Представлені старовинні церкви, будинки, млини, кузні та інше. Площа 60 га.

Адреса: вул. Чернеча гора, 1

  

Парк культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького 

Одне з найулюбленіших місць багатьох туристів і місцевих жителів. Парк пропонує безліч розваг і атракціонів для дітей і дорослих. Проводяться тут і різні цікаві заходи. Створений в 1951 р. Його площа 26га.

Адреса: вул. Болгарська, 4

  

Снопківський парк

Парк був створений в 1963р. Він закладений на місці пустиря, а нині тут росте величезна кількість цікавих рослин і деякі з них досить рідкісні, екзотичні.

Адреса: вул. Південна, Зелена, Кримська

  

Ботанічний сад Львівського університету

Ботанічний сад заснований в 1852р. Займає 18.5га. Складається з двох частин. Тут велика колекція рослин. Має цікавий рельєф.

Адреса: вул. Кирила і Мефодія

  

Залізна вода

Створений парк в 1905р. Зелений куточок недалеко від центру. У парку є багато джерел води з великим вмістом заліза, це і стало причиною виникнення назви парку. Площа його близько 20га.

Адреса: вул. Стуса, Мишуги, Тернопільська та Ярославенка

  

Погулянка

Парк межує з ботанічним садом. У парку веде свій початок невеличка річка Пасіка. Ще в 1799р. Погуляка була частиною володінь відомого львівського адвоката. Займає більше 100га. В основному це природні насадження.

Адреса: вул. Вахнянина

  

Знесіння

Ця місцевість має давню і насичену історію, але сам парк досить молодий, так як заснований в 1993р. Колись на цьому місці були фабрики, заводи, старовинні селища, є тут і старовинне кладовище. Площа його 312га.

Адреса: вул. Митрополита Липківського, Нововознесенська, 32

 

 Вам сподобалось? Ви знаєте що робити :)