Неекскурсійний Львів. Топ 10 двориків Львова

Зміст:

Львів, напевно, одне з найпопулярніших українських міст серед туристів. Тут стільки цікавих місць і пам'яток, що одного дня недостатньо щоб все побачити. Туристів вабить місто в будь-який час року. У Львові завжди цікаво. Відомих місць тут неймовірна кількість, а є і місця маловідомі, але не менш цікаві - унікальні і чарівні дворики Львова. Ось про них ми і розповімо.

Двір Театру юного глядача

Про це місце не всі туристи знають. Багато старих речей, які раніше служили декораціями в театрі, знайшли своє застосування у дворі. Тепер це арт-об'єкт.

Адреса: вул. Гнатюка, 11

 

Двір СРСР

Це дворик, який став музеєм радянської епохи, а точніше речей того часу. Хтось із місцевих жителів почав виставляти старі речі тих часів, а потім і інші жителі поповнили експозицію музею і так вийшов музей під відкритим небом.

Адреса: вул. Лева, 2

 

Двір-галерея

Це затишний дворик, де висять картини, є статуї та інші цікаві речі. Загляньте і не пошкодуєте. Це місце, де можна побачити цікаві авторські речі, прикраси та багато оригінальних речей ручної роботи. Знайти дворик можна по напису «Щось цікаве».

Адреса: пл. Ринок, 13

 

Пікассо

В одному з двориків Львова знаходиться незвичайний пам'ятник відомого Пікассо, який стоїть босоніж і в одних трусах. Чому саме в такому вигляді точно невідомо, але є легенда, згідно з якою в такому вигляді Пікассо вийшов з одного з львівських закладів.

Адреса: вул. Зелена, 88

 

Двір втрачених іграшок

Поруч з двориком-музеєм СРСР знаходиться ще один цікавий двір втрачених іграшок. Тут зібрана ціла колекція старих і непотрібних іграшок.

Адреса: вул. Лева, 3

 

Довгий прохідний двір

Це найдовший прохідний двір Львова. Кілька десятків метрів, які з'єднують центральну площу з сусідньою вулицею.

Адреса: пл. Ринок, 8

 

Двір музею аптеки

Цікавий музей-аптека, але є ще і не менш цікавий внутрішній дворик.

Адреса: вул. Друкарська, 2

 

Італійський дворик

Приємний, красивий дворик палацу одного з львівських купців, в якому можна випити філіжанку запашної кави.

Адреса: пл. Ринок, 6

 

Дворик «Копальня кави»

Дворик будинку став приміщенням для кафе, де завжди тепло, приємно і затишно. Тут можна послухати приємну музику, а завдяки прозорому даху не замочить дощ і не буде холодно, але буде відчуття, що ви перебуваєте під відкритим небом.

Адреса: пл. Ринок, 10

 

Двір Вірменського храму

Дуже красивий двір храму. Старовинний храм і двір створюють неповторний ансамбль.

Адреса: вул. Вірменська, 7

 

 Вам сподобалось? Ви знаєте що робити :)