Одеські музеї. Топ 10 незвичайних одеських музеїв

Зміст:

Одеса незвичайне місто. Багато тут особливих місць, яких ви не зустрінете більше ніде. І як в будь-якому великому місті, так і в Одесі є музеї, але й вони нестандартні. Пропонуємо вашій увазі кілька таких музеїв.

Музей контрабанди

У музеї показана історія контрабанди. Експонати демонструють, які товари намагалися провозити контрабандисти в різні часи, а також розкажуть історію кожного експоната.

Адреса: вул. Катерининська, 6

 

Музей шоколаду

Представлені різні фігурки і скульптури, виготовлені з шоколаду. Тут можна продегустувати гарячий шоколад або ж придбати солодкі сувеніри, виготовлені зі свіжого і високоякісного шоколаду.

Адреса: вул. Дерибасівська, 14

 

Музей цікавої науки

Музей дозволяє в ігровій формі познайомитися з такими науками як фізика, хімія, астрономія, біологія, математика та ін. Весело проведуть час в музеї, як діти, так і дорослі.

Адреса: пр. Шевченка, 4Е

 

Музей звуку

Тут зібрана велика колекція різних інструментів, пластинок, мікрофонів, грамофонів, касет, програвачів, афіш та багато чого іншого, що пов'язано з музикою.

Адреса: вул. Дворянська, 25

 

Музей вина і виноробства Shabo

Це сховище і підвал зі старовинними вином, шампанським, коньяком. Представлені бочки з благородними спиртними напоями. Є лабіринт, цех, кінозал і багато цікавого.

Адреса: вул. Швейцарська, 10

 

Таємниці підземного Одеси

Незвичайний музей, де дуже цікаво розкажуть про таємниці міста. Чим глибше опускаються відвідувачі музею, тим далі занурюються в минуле міста. У музеї можна побачити бандитську малину, бункери, катакомби і інші підземелля Одеси.

Адреса: пров. 2-й Разумовський, 3

 

Літературний музей і сад скульптур

Це два музеї, які створюють єдине ціле. Літературний музей містить безліч рукописів, книг, журналів, особистих речей відомих письменників різних епох, а сад скульптур знаходиться у дворі літературного. Являє собою музей під відкритим небом, де розташовані скульптури літературних персонажів і відомих авторів, які готові розповісти про історію міста.

Адреса: вул. Ланжеронівська, 2

 

Музей воскових фігур "У баби Уті"

У музеї представлені воскові фігури відомих особистостей, кіногероїв, вигаданих персонажів і т.д. Назву «У баби Уті» отримав на честь відомої в Одесі жінки, яка відкрила перший заклад громадського харчування в місті. У приміщенні музею продовжує функціонувати старе, але вже відреставроване кафе.

Адреса: вул. Решільевская, 4

 

Музей кіно

Має у своєму розпорядженні велику кількість цінних експонатів. Є тут рукавичка Віри Холодної, плащ Висоцького, в якому він виконував роль Жеглова, кінокамери, які створювали відомі і всіма улюблені кінофільми та багато іншого.

Адреса: Французький бульвар, 33

 

Музей коньячної справи Шустова

Цікава екскурсія розповість про історію відомого коньячного заводу, який налічує вже понад 150 років, а так само про напій та його виробництво. Можна придбати сувеніри та подивитися цікаві експозиції музею.

Адреса: вул. Мельницька, 13

 

 Вам сподобалось? Ви знаєте що робити :)