Незвичайні місця Києва. Топ 10 невідомих вам місць в Києві

Зміст:

Київ одне з дивовижних міст світу, давня історія залишила свій відбиток. У столиці можна побачити безліч цікавих пам'яток, які відомі в усьому світі і які відвідує кожен турист, але є і невідомий Київ - маловідоме, дивовижне, красиве, а часом і шокуюче місто. У Києві є місця, які не включені в екскурсійні програми, але не менш цікаві. Пропонуємо вам топ маловідомих місць Києва.

Київська Сахара

Так, саме Сахара! Це маленька пустеля у великому мегаполісі. Розташована вона на Позняках. Безлюдна, пустельна місцевість в одному з найбільш шумних і багатолюдних міст Європи. Пустеля має навіть свої оазиси. Виглядає як справжня пустеля, але це тільки на перший погляд, насправді поблизу знаходяться багатоповерхові будинки, є кілька кар'єрних озер, а з деяких точок можна побачити цивілізацію.

Адреса: ст.м. Позняки

 

Ідоли

У Києві є місце, де знаходяться старовинні язичницькі ідоли. Розташовані вони в найбільш таємничому місці - на Лисій горі. Це унікальне капище давньослов'янської язичницької культури.

Адреса: Лиса гора

 

Кладовище танків

У Дарницькому районі, на Рембазі розташувалася ціла армія іржавої військової техніки. Є багато різних моделей танків та іншої військової техніки. Виглядає як поле бою після битви, де застигли залізні воїни.

Адреса: вулиця Бориспільська, 34А

 

Кладовище кранів

Біля станції метро «Видубичі» знаходиться ще одне незвичайне кладовищі - кладовище кранів. Тут багато старих кранів, які вийшли з ладу. Видовище дивовижне.

Адреса: ст.м. Видубичі

 

Музей тролейбусного талончика

Музей не славиться популярністю, але це унікальний і, напевно, єдиний в світі подібний. Представлені квитки з багатьох країн. Є ще одна цікава особливість - відвідувач, який приніс квиток, що може поповнити колекцію, отримує в якості нагороди 0.5 пива.

Адреса: Прорізна, 21

 

Пам'ятник Ярослава Мудрого

Біля Золотих воріт, одного з найвідоміших пам'ятників Києва, знаходиться пам'ятник Ярославу. Скажете, що тут дивного, таємного, адже його знають всі, але є у цього пам'ятника секрет, про який мало хто знає. Створений він за проектом Кавалерідзе, який відкинув його і втілив в життя інший, пізніше по знайденому ескізу був відтворений пам'ятник. Секрет Ярослава в тому, що на його спині, є три чоловічі долоні. Мабуть майстри, які ліпили, вирішили залишити і свій слід в створенні цього пам'ятника.

Адреса: Золотоворітський сквер

 

Будинок-обманка

Київ розташований на горбистій місцевості і часто доводиться йти, то вгору, то вниз. На шляху зустрічаються круті спуски і підйоми. Цей рельєф дозволив створювати будинки-обманки. Один з таких будинків знаходиться на вулиці Трехсятітельскій, 11. З одного боку це триповерхова будівля, але якщо зайти всередину, то можна побачити, як сходи йдуть і вгору, і вниз. Насправді будинок має п'ять поверхів.

Адреса: вул. Трьохсвятительська, 11

 

Замок Річарда

Замок Річарда знають всі кияни і туристи, але всередині побувати нікому не доводилося, так як будинок вже багато років на реконструкції. Дому не звикати до цього, з дня створення він частіше був порожнім, ніж жилим. Завжди був пов'язаний з якоюсь містикою. Поміщик Орлов почав його будівництво, але незабаром був убитий, закінчувала будівництво його вдова. Коли будинок був готовий, в ньому стало відбуватися щось недобре - були чутні жахливі стогони, зітхання, а часом і страшне виття. Незабаром вдова через це продала його. Надалі він не раз поміняв своїх господарів. Знаходиться замок на Андріївському узвозі і є його окрасою.

Адреса: Андріївський узвіз, 15

 

Купіль в Китаєво

Унікальне місце, загублене в лісі. Навколо панує таємнича атмосфера. Побудована купіль на залишках старої купелі, яка була випадково знайдена під час розкопок. Вважається, що якщо зануритися в купелі, то це зцілить від хвороб, фізичних і душевних ран.

Адреса: вул. Китаївська, 32

 

Зелений театр

З Зеленим театром пов'язано багато легенд і таємниць. Це одне з найбільш містичних київських місць. За легендами в цьому місці живуть душі, які не знайшли спокій. Складається не тільки з руїн старого театру, а й з дуже цікавого, можна сказати, моторошнуватого підземелля.

Адреса: Паркова дорога, 2

 

 Вам сподобалось? Ви знаєте що робити :)