Сучасні київські фонтани

Зміст:

Фонтан «Груша»

Оригінальний фонтан «Груша» з'явився в 2012р. в парку «Позняки». За задумом автора, фонтан символізує солодке життя, так як груша один з найбільш солодких фруктів, які ростуть в наших широтах.

Адреса: просп. Петра Григоренка, 33/44

 

Фонтан «Перлина»

Фонтан «Перлина» з'явився в 2003р. Зроблений у вигляді мушлі, на якій сидить дівчина з перлиною в руках. Увечері фонтан підсвічується. Знаходиться в центрі міста, у дворі бізнес-центру «Панорама».

Адреса: вул. Велика Житомирська, 20

 

Фонтан «Бегемотики»

У внутрішньому дворику ресторану «Прага» знаходиться незвичайний фонтан «Бегемотики». Являє собою невеликий басейн з камінчиками, де плаває мама бегемот з чотирма маленькими бегемотиками.

Адреса: просп. Академіка Глушкова, 1

 

Фонтан «Дівчата під парасолькою»

У 2011р. на Оболонській набережній в парку «Сад каменів» з'явився фонтан «Дівчата під парасолькою». Композиція виконана у вигляді великої чаші, в якій три дівчини ховаються від дощу під величезною парасолькою. Вечірньої пори фонтан виглядає дуже ефектно через підсвічування.

Адреса: просп. Героїв Сталінграда, 2

 

Фонтан «Килим»

У сквері Гейдара Алієва є розкішний каскадний фонтан у вигляді східного килима. З'явився в 2013р. Це копія тебрізського килима «Шейх Сафі», який вважається восьмим чудом світу. Київський килим є єдиною копією знаменитого килима. Фонтан виглядає казково, особливо у вечірній час, коли включається підсвічування.

Адреса: вул. Глибочицька, 24

 

Фонтан «Дюймовочка»

Перед ляльковим театром знаходиться світломузичний фонтан «Дюймовочка». З'явився в 2012р. В середині фонтану знаходиться бронзова квітка, яка прикрашена кольоровим склом, а в квітці сидить Дюймовочка. Увечері фонтан підсвічується і переливається різними кольорами.

Адреса: вул. Грушевського, 1а

 

Вам сподобалось? Ви знаєте що робити :)