Най-най Одеса

Зміст:

Найменша площа

Пам'ятник 12-му стільцю розташований на самій маленькій площі. Це не просто площа, а найменша в світі. Носить назву площа Остапа Бендера.

 

Найдовший балкон

Найдовший балкон в Європі знаходиться в Одесі. Він прикрашає будинок, який розташований на Єкатерининській, 25. Він знаходиться на третьому поверсі. Виходить на дві вулиці - Грецьку і Єкатерининську.

 

Найперший пам'ятник Дарту Вейдеру

Відомому персонажу фільму "Зоряні війни" встановили перший в світі пам'ятник саме в Одесі. Можливо, він тут ніколи не з'явився б, але на цьому місці стояв пам'ятник Леніну, який був перероблений в Дарта Вейдера.

 

Найдовші катакомби

В Одесі знаходяться найдовші, найнебезпечніші і найбільш недосліджені катакомби в світі. За деякими даними їх довжина складає більше 3000 км. Вдалося дослідити тільки частину з них, тому ці катакомби залишаються загадкою.

 

Найстаріший зоопарк

Найперший зоопарк в Україні з'явився в Одесі, а відповідно це найстаріший зоопарк країни. Він був відкритий в 1938 р.

 

Найперший фонтан парфумів

В Одесі був відкритий ексклюзивний і єдиний в світі фонтан парфумів. Щогодини в теплу пору року він розпилює парфуми. Є кілька ароматів, спеціально розроблених для цього унікального фонтану. Його творцем став закоханий в українку француз.

 

Найперша кіностудія

Найперша кіностудія в Україні з'явилася в Одесі. Вона була відкрита в 1919 р. Ця кіностудія створила багато відомих фільмів.

 

Вам сподобалось? Ви знаєте що робити :)