Парк Трипільської культури

У Києві знаходиться унікальний парк, де представлені експонати давньої культури, а точніше їх аналоги - це парк Трипільської культури. Саме тут можна ближче познайомитися з цією стародавньою цивілізацією, яка жила в давні часи на території сучасної України.

У цьому дивовижному парку можна дізнатися про далеке минуле України, про історію, яка відноситься до 4-3 ст. до н.е. Розташований парк в сквері на території МАУП. Створений він спільними зусиллями Міжрегіональної Академії Управління Персоналом, Львівської академії мистецтв і Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури. З'явився він у 2003 р. Для парку спеціально були відтворені збільшені копії артефактів трипільської цивілізації, знайдених в різних куточках України та світу. 

Трипільська цивілізація проживала на території України і проіснувала приблизно до 2650 до н.е. Вченими були знайдені різні предмети побуту, тотеми, будинки, храми, а так само предмети культів у вигляді глиняних біноклів і моноклів. Для трипільців собака була священною твариною. Головним тотемом був тур-бик. Поклонялися вони богині родючості. 

У парку представлені статуї богині родючості і багато жіночих фігур. Є тут і глиняні біноклі, посуд та інші предмети. Представлена ​​і тотемная скульптура тур-бика на колесах. Є макети храмів і будинків трипільців. 

Багато цікавого можна побачити в парку Трипільської культури, а заразом і відпочити. 

Адреса: м. Київ, вул. Фрометівська, 2

 

Вам сподобалось? Ви знаєте що робити :)