Цікаві вулички Одеси. Топ 10 одеських вулиць, які варто побачити

Зміст:

Одеса не може бути нецікавою, вона не залишає нікого байдужим. У місті завжди є можливість приємно і цікаво провести час. В Одесі кожен куточок і навіть кожна вулиця мають свою історію. Пам'яток в місті багато, але і самі вулиці теж є пам'ятками. Розповімо вам про декілька з них.

Дерибасівська вулиця

Одна з найпопулярніших вулиць Одеси. Її знають далеко за межами країни. Це символ міста. Вулиця завжди була центром Одеси, де завжди можна було приємно провести своє дозвілля. На Дерибасівській споконвіку розміщувалися ресторани і магазини.

Адреса: вул. Дерибасівська

 

Мала Арнаутська вулиця

Відома вулиця з яскравою історією. На цій вулиці жив зі своєю сім'єю батько Іллі Ільфа. Відома вулиця і виготовленням контрабандних товарів. Тут проживав і прообраз відомого Остапа Бендера. Багато цікавих місць, магазинчиків, старовинних будинків та ін.

Адреса: вул. Мала Арнаутська

 

Велика Арнаутська вулиця

Ще одна старовинна вулиця Одеси, де розташовувалися майстерні, магазинчики, заводи, крамниці та інше. На цій вулиці можна було придбати все. Дуже колоритна і цікава вулиця.

Адреса: Велика Арнаутська

 

Ланжеронівська вулиця

На вулиці знаходиться один з найкрасивіших не тільки в Україні, але і в світі, оперних театрів. На Ланжеронівскій було побудовано перший будинок в Одесі. Знаходиться на цій вулиці будинок графа Ланжерона, який був градоначальником, а також археологічний музей і багато інших цікавих будівель і визначних пам'яток Одеси.

Адреса: вул. Ланжеронівська

 

Пушкінська вулиця

З'явилася ще в 1827р. Назва її виникла завдяки тому, що колись тут любив зупинятися А.С. Пушкін. На вулиці знаходиться музей Пушкіна і його пам'ятник.

Адреса: вул. Пушкинська

 

Катерининська вулиця

Починається вона з Катерининської площі. Названа вона на честь Святої Катерини. На площі знаходиться пам'ятник Катерині II. Красива архітектура уздовж вулиці. Це чудове місце з давньою історією.

Адреса: вул. Катерининська

 

Приморський бульвар

Одна з візитних карток Одеси. Розташований на бульварі відомий пам'ятник Дюку де Рішельє. Веде свій початок від Думськой площі і закінчується біля Воронцовського палацу. Бульвар пов'язує центр міста з морем. Цікава архітектура, прекрасна панорама і чудова нічна ілюмінація роблять цей бульвар улюбленим місцем для прогулянок, як одеситів, так і туристів.

Адреса: Приморський бул.

 

Маразлієвська вулиця

Вперше з'являється ця вулиця в 1828 році. Вона носила різні назви, але в 1895 році отримує назву Маразлі, в честь колишнього Міського Голови Маразлі. Колись це була непоказна вуличка і була задвірками Одеси, але за указом міської влади землю роздавали забезпеченим громадянам за однієї умови, що будуть будувати будинки тільки красиві і оригінальні, так вулиця перетворилася на прикрасу Одеси.

Адреса: вул. Маразлієвська

 

 

Французький бульвар

Колись бульвар носив назву Малофонтанская дорога. На бульварі власниками багатьох дач були забезпечені люди, які перетворили цю частину Одеси в дуже красиве місце. Знаходиться на бульварі кіностудія, завод шампанських вин, театр музкомедії.

Адреса: Французький бул.

 

Грецька вулиця

Назву отримала завдяки тому, що населяли її переважно греки. Це одна з найстаріших вулиць Одеси і одна з перших торгових вулиць. На Грецькій проживало багато підприємців і градоначальник Маразлі. Дуже колоритна і цікава вулиця з оригінальною архітектурою.

Адреса: вул. Грецька

 

 Вам сподобалось? Ви знаєте що робити :)